Legislatia comunitatii europene privind sistemul HACCP

 

Pana in anul 2004

  • Directiva 92/46 privind procesarea laptelui
  • Directiva 93/43 privind igiena alimentelor
  • Directiva 94/356 privind produsele din peste
  • Directiva 2001/471 privind HACCP la prelucrarea carnii
  • Directiva 93/43 privnd igiena alimentelor

 

Din anul 2004

  • Reglementarea 852/2004 privind igiena alimentelor
  • Reglementarea 853/2004 privind reguli specifice de igiena pentru alimente de origine animala
  • Reglementarea 854/2004 privind controlul oficial al carnii
  • Reglementarea 882/2004 privind controlul oficial al nutreturilor si alimentelor.

LEGISLATIA DIN ROMANIA PRIVIND SISTEMUL HACCP

  • Hotararea de Guvern nr. 1198/2002 privind aprobarea Normelor de igiena a produselor alimentare
  • Legea nr.54/2002 de aprobare a Ordonantei de Urgenta nr.97/2001privind reglementarea productiei, circulatiei si comercializarii alimentelor
  • Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 1956/1995 privind normele pentru introducerea HACCP in industria alimentara
  • Legea nr. 150/2004 privind Siguranta alimentelor
  • Hotarirea de Guvern nr. 1196/2002 privind controlul oficial al alimentelor
#
Afla mai multe despre certificarea dorita